O nás » GDPR

GDPR

Zpracování osobních údajů firmy Barbora Korotkova  v souladu s Nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR).

Vážíme si našich klientů a věříme, že čestné společnosti nepotřebují zákony na to, aby s údaji svých klientů zacházeli s úctou. Jako poskytovatele služeb zodpovídáme za ochranu a zabezpečení Vašich údajů a tak bychom vás rádi seznámili s informacemi o tom, jak získáváme, používáme a sdílíme Vaše osobní údaje stejně jako s právy, jak můžete kontrolovat, chránit a spravovat osobní údaje. Při zpracování respektujeme a dodržujeme všechny předpisy, které se ochrany vašich osobních údajů týkají.

Správce a poskytovatel osobních údajů:

Mgr. Barbora Korotkova

Gen.Píky 3036/1b
Moravská Ostrava
70200
IČO: 03772331
Odpovědná osoba:

Mgr. Barbora Korotkova

Gen.Píky 3036/1b
Moravská Ostrava
70200
IČO: 03772331

Kontaktní údaje: +420 777 669 656, info@kurzy-pandora.cz

Jak údaje získáváme

Údaje během nákupu a registrace

Během nákupu od Vás požadujeme údaje potřebné k jeho vybavení. Povinnými údaji jsou tedy nejen ty, bez kterých Vaši registraci nemůžeme vybavit a identifikovat – jako je vaše jméno, e-mailová adresa, telefonní číslo a samotný předmět objednávky.

V našem registračním systému nezadáváte žádné informace, které by se přímo týkaly práce s penězi na Vašich účtech. V žádném případě se nedozvíme žádné další informace, jako Vaše přihlašovací údaje nebo zůstatek na účtu.

Novinky a spotřebitelské soutěže

Pokud nám k tomu udělíte souhlas, uchováme Vaši e-mailovou adresu i za účelem zasílání informací o nabídkách, které Vás zaujaly, speciálních nabídkách a jiných novinkách. Pokud nás kontaktujete nebo se zúčastníte průzkumu nebo spotřebitelské soutěže, uchováváme údaje jako Vaše jméno, kontaktní údaje nebo zprávu či informaci, kterou jste nám doručili nebo oznámili.

Údaje získané během využívání našich služeb

Pokud využíváte naše služby, získáváme i údaje o tom, jak je využíváte. Jsou to informace týkající se Vašich interakcí s našimi službami, jako například kdy přicházíte na naše stránky, co na nich vyhledáváte.

Taktéž uchováváme Vaše recenze, komentáře a údaje o vašich vybavených objednávkách.

Získáváme údaje o zařízeních a počítačích, které využíváte k přístupu k našim službám, včetně IP adresy, nastavení prohlížečů, informací o operačních systémech, případně informací o Vašem mobilním zařízení, informaci, z které internetové stránky k nám přicházíte, stránky, které navštívíte a informace z cookies a podobných nástrojů za účelem optimalizovat nastavení webových stránek jednotlivým uživatelům.

Jak údaje používáme

Údaje, které jsme o Vás získali, využíváme k následujícím účelům:

Poskytování našich služeb

Údaje, které od Vás získáme během vytváření objednávky, používáme k jejímu vybavení, případně k jejímu připomenutí a informování o změnách a provozních modifikací týkající se objednávky kurzu, semináře či školení. Tyto údaje taktéž potřebujeme do našeho účetního a fakturačního pořádku.

Údaje a informace, které jsme o Vás získali při poskytování našich služeb nám slouží k tomu, abychom mohli zabezpečit, že Vaše registrace a údaje, které v něm máte k dispozici, jsou aktuální.

Komunikace s Vámi

Vaše kontaktní údaje používáme na zasílání našich oznámení souvisejících s vybavováním objednávek a poskytováním služeb nebo pokud chceme reagovat na Vaše oslovení, když se nás ptáte, co se děje s Vaší objednávkou, chcete nám nahlásit např. novou adresu, případně nás požádáte o změnu Vašich údajů ve Vaší objednávce. Též Vaše kontaktní údaje i údaje o Vašich nákupech zpracováváme v případě, že reklamujete dodané služby.

Pokud jste nám k tomu udělili souhlas, posíláme Vám též na e-mail komerční informace o novinkách a aktuálních nabídkách, které by Vás mohly zajímat. Zasílání těchto e-mailů můžete snadno zrušit tím, že v doručeném e-mailu kliknete na možnost „Odhlásit se“ z odběru či nám napíšete email o nezasílání obchodních sdělení.

Zlepšení a personalizace našich služeb a marketing

Údaje, které uchováváme, používáme i na zlepšení a personalizaci našich služeb, též na marketing. Například údaje o Vaší nákupní historii a službách, které jste u nás koupili, využíváme na to, abychom Vám mohli doporučit podobné služby, o které jste projevili zájem a abychom Vám na naší stránce zobrazovali obsah, který je pro Vás relevantní.

Informace o návštěvách a pohybu na naší stránce a jejích jednotlivých sekcích a zobrazených produktech využíváme i pro účely reklamy a marketingu, na naší i jiných internetových stránkách souvisejících s předmětem naší činnosti (kurzy). Tyto informace též využíváme na analytické účely, abychom rozuměli tomu, jak lidé používají naši internetovou stránku a abychom jsme ji mohli tvořit intuitivnější a uživatelsky příjemnější.

Bezpečnost a ochrana práv

Vaše údaje používáme též na zajištění bezpečnosti poskytovaných služeb, abychom reagovali na nároky, které byly vůči nám uplatněné při řízeních před státními a jinými orgány, které kontrolují naši činnost a abychom mohli vymáhat nároky, které nám vznikly.

Komu údaje zpřístupňujeme

Vaše osobní údaje nezveřejňujeme, nezpřístupňujeme, neposkytujeme žádným jiným subjektům s výjimkou situací popsaných níže:

Pokud to od nás požadujete

Osobní údaje zveřejňujeme nebo zpřístupňujeme, pokud to od nás požadujete. Zveřejnění uskutečňujeme v případech, kdy využijete komunitní funkce naší internetové stránky, stránky Facebooku a zveřejníte recenzi, fotografii nebo komentář.

Zpřístupnění údajů třetím stranám uskutečňujeme taktéž v případě doručovatelské služby, pokud jste při objednávce zvolili, např. Česká pošta.

Vaše osobní údaje – jméno a příjmení, adresa, datum narození, email a/nebo telefonní číslo také potřebujeme k poskytování služeb a plnění smluv.

Vaše osobní údaje a fakturační údaje, které nezbytně potřebujeme, abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

Cookies

Na všechny výše uvedené účely využíváme i cookies a podobné nástroje.

Právní základy

V souladu s požadavky právních předpisů na ochranu osobních údajů Vás musíme informovat o právních základech zpracování vašich osobních údajů, kterými jsou:

  • Plnění smlouvy – v případě objednání zboží, ale i v případě Vaší účasti ve spotřebitelské soutěži.
  • Souhlas – zejména v spojitosti se zasíláním komerční komunikace o novinkách a aktuálních nabídkách, či při jiných formách marketingu, v případě zasílání komunikace o pracovních místech nebo při zařazení uchazečů do databáze kandidátů. Každý udělený souhlas je dobrovolný a můžete ho kdykoliv odvolat, což však nemá vliv na zákonnost zpracování před jeho odvoláním.
  • Plnění našich zákonných povinností – při uchování údajů o vás a vaší objednávce v našem účetnictví nebo při zpřístupnění údajů státním a jiným orgánům, které vykonávají dohled nad naší činností nebo které řeší spory či vykonávání rozhodnutí.
  • Náš oprávněný zájem – při zlepšování a personalizaci našich služeb, některých marketingových činnostech, či v souvislosti s bezpečností a ochranou práv, tak jak jsme uvedli výše. V těchto případech vždy pečlivě zvažujeme, zda zpracování nebude představovat nepřiměřený zásah do Vašich práv. Pokud chcete o tomto posouzení znát bližší informace, napište nám na info@kurzy-pandora.cz

Analytické a reklamní služby

Pracujeme též s partnery, kteří nám poskytují analytické a reklamní služby. Ti nám umožňují lépe porozumět, jak uživatelé používají naši internetovou stránku, umísťují naši reklamu na internetu a měří její výkonnost. Tyto společnosti mohou využívat cookies a podobné technologie, aby sbírali údaje o Vaší interakci s našimi službami, ale i jinými stránkami. K těmto společnostem se řadí Facebook (Facebook pixel), Google (Google Analytics), Google Adwords, Seznam (Sklik).

Soubory cookies jsou malé kousky údajů, které se ukládají ve Vašem prohlížeči nebo v mobilním zařízení během prohlížení webových stránek. Pixely jsou malé obrázky nebo „kousky kódu“, nacházející se na internetové stránce nebo v e-mailu, které sbírají informace o Vašem prohlížeči nebo mobilním zařízení a některé z nich mohou ukládat i cookies.

Jednotlivé cookies mají různou dobu „trvanlivosti“ – různou dobu uložení ve Vašem zařízení. Některé cookies se vymažou z Vašeho zařízení po tom, co zavřete okno prohlížeče, jiné zůstávají ve Vašem zařízení uložené i po ukončení prohlížení našich webových stránek. Cookies lze odstranit z historie vyhledávání v nastavení Vašeho internetového prohlížeče.

Na některých z našich lekcí, seminářů či školení pořizujeme fotografickou dokumentaci či krátký video záznam. Fotografie z akcí používáme v propagačních materiálech, především na webu a sociálních sítích (Facebook, Instagram). U těchto materiálů nikdy nenajdete jména účastníků, jedině pokud by se jednalo o referenci a to na základě souhlasu. Pokud byste na záznamech nechtěli být, informujte nás na info@kurzy-pandora.cz či kontaktem skrze stránky Facebooku.

Používání cookies

Soubory cookies nám umožňují zapamatovat si Vaše úkony a preference v průběhu určitého časového období, abyste je nemuseli opakovaně zadávat vždy, když se vrátíte na webovou stránku, nebo přecházíte z jedné webové stránky na druhou.

Cookies nám zároveň pomáhají pochopit, co Vás zajímá na naší webové stránce, zda je pro Vás dostatečně přehledná a najdete na ní to, co hledáte. Cookies tedy též používáme za účelem zlepšování uživatelského zážitku. Soubory cookies mohou též zaznamenávat další informace jako počet návštěvníků našich webových stránek nebo jaké podstránky našeho webu nejčastěji navštěvujete. Používají se také na to, aby Vám byla zobrazovaná reklama a obsah stránky, které jsou pro Vás relevantní vzhledem k Vašim zájmům a potřebám.

Používáme

  • Funkční a technické cookies – tyto cookies zabezpečují řádné fungování naší webové stránky. Bez těchto cookies by naše webová stránka správně nefungovala, jejich použití je nevyhnutelné, a proto od Vás nepožadujeme souhlas na jejich uložení a přístup k nim.
  • Analytické cookies – tyto cookies slouží k získání údajů o návštěvnosti naší internetové stránky, informaci o vyhledávání vykonaných na naší stránce a též ke zjišťování, jak se po naší stránce pohybujete, abychom jsme ji mohli vytvořit co nejjednodušší na používání. Jelikož jsme u těchto cookies vykonali opatření, abychom zabránili jejich zneužití (anonymizaci na straně našich dodavatelů) a současně jsou implementovaná opatření, abyste mohli snadno kontrolovat a omezovat používání těchto cookies, nepožadujeme od Vás na jejich používání souhlas. U těchto cookies využíváme řešení výše uvedených třetích stran.

Z právních důvodů a pro předcházení škodám

Vaše údaje můžeme též uchovávat nebo zpřístupňovat jiným osobám, abychom vyhověli povinnostem vyplývajícím z právních předpisů, z požadavků státních a jiných orgánů, abychom si uplatňovali naše nároky nebo se obhajovali v řízeních, kde je jiní uplatňují vůči nám.

Mezi kategorie třetích osob, kterým zpřístupňujeme osobní údaje z těchto důvodů, patří například soudy, státní a jiné orgány příslušné k výkonu kontroly nad naší činností, k řešení sporů nebo vykonávání rozhodnutí nebo naši právníci, účetní poradci a auditoři.

Jak vaše údaje chráníme

Pracujeme velmi pilně, abychom se ujistili, že Vaše osobní údaje jsou v bezpečí. V souladu s požadavky platné legislativy vykonáváme všechny potřebné bezpečnostní, technická a organizační opatření, abychom Vaše osobní údaje chránili. Elektronické údaje jsou uchovávané v chráněné databázi na serveru, který je náš nebo je pro nás vyhrazený. Databázi obsahující osobní údaje chráníme před jejím poškozením, zničením, ztrátou a zneužitím. Pokud si přejete získat víc informací o zabezpečení vašich osobních údajů, prosím kontaktujte nás na info@kurzy-pandora.cz

Jak dlouho údaje uchováváme

Osobní údaje, které souvisí s činností firmy uchováváme standardně po dobu deseti let.

Jak uplatnit Vaše práva

Uplatnit Vaše práva můžete zasláním e-mailové zprávy nebo písemné žádosti na naše kontaktní údaje uvedené v sekci Kontaktujte nás.

Právo na přístup k údajům

Máte právo získat od nás potvrzení o tom, zda se o Vás zpracovávají osobní údaje a v případě, že Vaše osobní údaje zpracováváme, poskytneme Vám informaci o tom, jaké údaje o Vás zpracováváme, za jakým účelem, komu byly Vaše osobní údaje poskytnuté, zda byly přenesené do třetí země a jak dlouho budeme Vaše osobní údaje uchovávat.

Právo na vymazání (právo na zapomenutí)

Máte právo na vymazání vašich osobních údajů, které o Vás zpracováváme, v případě, že jsou splněné následující podmínky a neuplatňují se zákonné podmínky:

  • údaje už nejsou potřebné k účelům, ke kterým byly získány
  • odvoláte souhlas ke zpracování Vašich osobních údajů a na jejich zpracování neexistuje jiný právní základ
  • zamítnete na základě Vaší konkrétní situace zpracování Vašich osobních údajů, zpracovaných na základě oprávněného zájmu a nepřevažují oprávněné důvody ke zpracování nebo zamítnete zpracování za účelem přímého marketingu
  • osobní údaje se zpracovávaly nezákonně.

V případě, že by byly Vaše osobní údaje zveřejněné a vy u nás uplatníte právo na vymazání, vymažeme i tyto zveřejněné osobní údaje. Zároveň budeme informovat ostatní příjemce Vašich osobních údajů, že jste uplatnili právo na vymazání a měli by tedy vymazat všechny odkazy na Vaše osobní údaje, pokud to bude technicky možné se zřetelem na dostupnou technologii a náklady na vykonání těchto opatření.

Právo na omezení zpracování

Máte též právo nás požádat o dočasné omezení zpracování, a to v těchto případech:

  • pokud se domníváte, že o Vás zpracováváme nesprávné osobní údaje, do doby, než se ověří správnost těchto osobních údajů
  • zpracování Vašich osobních údajů je protizákonné a vy se rozhodnete namísto vymazání osobních údajů žádat omezení jejich zpracování
  • už nepotřebujeme osobní údaje na účely zpracování, avšak tyto jsou potřebné pro Vaše vlastní účely prokázání, uplatňování nebo obhajobu vašich právních nároků
  • v případě, že zamítáte zpracování Vašich osobních údajů do doby ověření nebo oprávněné důvody pro zpracování osobních údajů převažují nad vašimi oprávněnými zájmy

Právo na přenosnost údajů

Máte právo získat osobní údaje, které o Vás zpracováváme na základě souhlasu a/nebo smlouvy a zpracováváme je automatizovanými prostředky, a to ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Tyto údaje můžete přenést k jiné osobě, protože pokud je to technicky možné, přeneseme na Vaši žádost Vaše osobní údaje přímo k Vámi zvolenému provozovateli.

Právo namítat

Máte právo zamítnout z důvodů týkajících se Vaší konkrétní situace zpracování Vašich osobních údajů, které je vykonávané na základě našeho oprávněného zájmu, včetně práva zamítnout profilování založené na našem opravném zájmu.

Vždy máte též právo namítat vůči zpracování Vašich osobních údajů, pokud se tyto zpracovávají k účelům přímého marketingu.

Pokud máte pocit, že s Vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budeme rádi, pokud nejprve budete o tomto podezření informovat studio, abychom mohli případné pochybení napravit. Právo na přístup můžete využít kdykoliv a vyzvat nás, abychom ve lhůtě 30 dní doložili, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme a proč.

Dovolujeme si Vás ujistit, že naši spolupracovníci a zaměstnanci, kteří budou zpracovávat Vaše osobní údaje, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení Vašich osobních údajů. Tato mlčenlivost přitom trvá i po skončení závazkových vztahů s námi. Bez Vašeho souhlasu nebudou Vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

Data zpracováváme výhradně v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise.

Kontaktujte nás

Pokud byste měli k tomuto dokumentu jakékoliv otázky, ptejte se nás na info@kurzy-pandora.cz

Verze platná od 1. 5. 2018

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ